booked.net
 
 

 

Damat

 Chp siyasetinde "kararlılık " zaafı..!! - 05/07/2024





Ali Duygulu
E-Posta
Chp li vekiller alternatif diploma torenine katilmak icin gittikleri Bogazici Universitesine giriste Rektörlük insiyatifi ile engellendiler.
Kapıda uzun muzakerelerden,!! sonra kisa bir süre icin toren alanina gitmelerine -lutfen- izin verildi.
Bogazici Universitesi uzun zamandir "kayyim" rektorler tarafindan isgal altinda tutuluyor.
Son gorevli, adeta bir tetikci üslubu icinde hem ogrencilere hem ogretim uyelerine hem de eski ve emekli mensuplarina her turlu baskiyi uyguluyor.
Bogazici universitesi mensuplari muhalefet tarafindan kendi hallerine birakilmis olmalarina ragmen haysiyetli direnislerini sürdürüyorlar.
Hangi dagda kurt öldü "" misali..her nasilsa bugun chp li vekiller kampuse girmeye calistilar ve aşırı nezaketleri !! geregini yapmalarina engel oldu..
Anayasa Mahkemesi karari ile..anayasal dayanagi boşluğa düşmüş olan bir isgalci gorevli..TBMM uyelerini kapidan iceri sokmama cüreti gosterdi.
Bu kadar yumusak basli bir iktidar/muhalefet soylemi ile yeterli ve gereki muhalefet yapilamaz.
Bogazici kampusune giden vekillerin gorevi sadece diploma torenine katilmak degil, isgalci atanmıştan hesap sormak ve makam isgalini tartismaya acmak olmaliydi.
1 Mayis'ta Taksime cikamayan...Anayasa Mahkemesine kararina gore.isgal altindaki universiteye giremeyen siyaset "kararlilik zaafi" icindedir.
Önlerine cikarilan her hukuksuzluga boyun egmek..bir siyaset uslubu olamaz..karsi siyasetin curetini arttirir ve oy veren milyonlari umitsizlige sevkeder.
Tv kameralari karsisinda retorik muhalefetinin Turkiyenin bugün siddetle ihtiyaci olan toplumsal muhalefete bir katkisi olamaz.
Zaman geciyor..



Ali Duygulu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.