booked.net
 
 

 

Damat

 Narin'in katledilmesinin soruşturması - 12/09/2024





Murat Yalnız
E-Posta
Küçücük bir kızı koruyamadık, diğerleri gibi, "toplumsal şuur" 'da, gün be gün delilik işaretleri artıyor, her gün kadınlar öldürülüyor, son zamanlarda sıra çocuklara geldi, 8 yaşındaki Narin , kendi akrabaları ile yaşadığı köy'de ( Diyarbakıra 10 Km, son değişiklikle artık mahalle sayılıyor.). yine kendi akrabalarından biri tarafından katledildi, nedeni bilinmiyor, rivayet muhtelif, sapık ilişkilerden bahsediliyor, kaybolduğu günden itibaren , devletin bütün seçkin, uzman araştırmacıları köye yığıldı , bulamadılar, 19'ncu günün sonunda , bir itirafçının beyanları ile hırpalanmış minik bedenine ulaşıldı, tahkikatın seyrine bakılırsa ana , baba dahil neredeyse- bütün köy ahalisi iştirak halinde şüpheli, ifadeler alınıyor.
Siyasi ilşkiler gündemde, bir iktidar milletvekili, "konuşamadığımız şeyler var" mealinde konuştu. Küçük bir kız katledilmiş, sen milletvekili olarak neyi saklıyorsun?!! neredeyse suçüstü hali gibi, normal bir ülkede tahkikatı yürütenler, bu beyan karşısında , bu muhteremin şüpheli /tanık olarak sorguya alınması için gereğini yaparlar, ama, duymazdan geliniyor..
Yancılık yapan medya , üzerinde titredikleri iktidar zarar görebilir telaşında, olaya vukuat-ı adiyeden muamelesi yapmaya çalışıyor..
Muhafazakar namlı yorumcular, Narin'in üzerine titreyip, dertlenenlere ," başkasının ateşinde yumurta pişirenler" yakıştırması yapıyor..
Narin'in ateşinde yanmayı yumurta pişirmek zannediyor, vicdanından feragat etmiş, siyaset ateşinde mangal yapıyor..!!
Narin'in ailesi, basın açıklaması yapıyor, "dış güçler"den dem vuruyor, iktidar ağzı kullanıyor...!!
Eş zamanlı, ülkenin batısında 2 yaşında bir çocuk uğradığı cinsel şiddet sonucu hayatını kaybediyor, tuhaftır !! , onun da annesi- göz yumduğu iddiası ile- şüpheli olarak gözaltında..
Ülkenin ortasında bir şehirde, 5 aydır kayıp olan bir kadın evinin bahçesinde gömülmüş olarak bulunuyor, ülkeye yayan yapıldak giren Afganlılardan 4 genç şüpheli olarak soruşturuluyor..
Doğudan , batıdan , ortadan, eş zamanlı örnekler çoğalıyor.. Sayılar önemini kaybetti, toplum, cinnet alametleri gösteriyor:.
Narin'in soruşturması uzadıkça uzuyor, Manas Destanı tarihteki en uzun destanlardan, Kırgızların milli destanı, yüzlerce değişik biçimi var, hala eklemeler yapılıyor..
Narin'in hayatına kasteden sapıklar bir an önce ortaya çıkarılsın, toplum vicdanı tatmin edilsin, Manas Destanına benzemesin...
Bu ülkede hala, vicdan sahipleri, kapıkulluğunu insanlık vicdanına tercih edenlerden fazla..


Murat Yalnız


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.