booked.net
 
 

 

Damat

 "Orta oyunu" na dönen siyaset ve "muvazaa" lı muhalefet... - 02/10/2024





Serdar Kalın
E-Posta
Bahçeli , gurup konuşmasında , Sinan Ateş'in ailesini Chp'yi, (eski yeni genel başkanları ile birlikte) Halk tv ve 4 gazeteciyi , aynı torbaya koydu, hakaret etti, ve tehdit ederek açıkça hedef gösterdi...
Grubu, kendsini huşu içinde ayakta alkışladı...
Bugün, Sinan Ateş davasının karar duruşmasında verilen arada , Sinan Ateş'in ailesine saldırı yapıldı ve kızkardeşi yerde sürüklendi, Bahçeli'nin konuşmasından vazife çıkaranlar kendilerince "gereğini" yaptılar..
Mahkeme, sınırlı tuttuğu dosya muhtevasına göre "tetikçi" ve yardım edenlere, üst sınırdan ceza verdi..
Sinan Ateş ailesinin -bilgi ve "Sinan Ateş tarafından Bahçeli'ye verilen bir dosya gibi" belgeye dayalı ithamları, boşlukta kaldı...
Dosyası ayrılan şüpheli/sanıklar ile iilgili ve bu dava ile iltisaklı olduğu iddia edilen diğer davalar, halen derdest durumda...
Bir önceki duruşmayı Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu beraber izlediler, Kılıçdaroğlu takibini karar duruşmasında da sürdürdü..
Sinan Ateş davasına Chp en başından itibaren ve en üst seviyeden sahip çıktı,
Yargılama ile ilgili "şüphe" beyanlarında bulundular, yargının, iktidar yönlendirmesin etkisi altında olduğuna dair, kamuoyu oluşturdular..
Bu nedenle , kamuoyunda , duruşmalarda bulunmak, hizasından çıktığını iddia ettikleri bir yargılama üzerinde baskı kurmak gibi- bir algı oluşturdu, taraflar arasında gerilim arttı..
TBMM'nin açılış resepsiyonunda, Bahçeli ve Özgür Özel birbirlerine şirinlik yaptılar, , Bahçeli mealen, komşunun bahçesinden izinsiz erik yiyen çocuğa söyler gibi "idare et siyaseten söylüyorum" dedi, Özgür Özel de "ne demek, canınız sağ olsun" hoşgörüsü ile helalleşti, Kılıçdaroğlu, ki,kendisi son dönem siyasetinde helalleşmenin mucididir,-helalleşmiyor, hesaplaşma moduna geçti..!!
Muvazzaf genel başkan olarak Özgür özel'in Chp'ne yapılan hakareti sineye çekmesi ve de her fırsatta , Erdoğan'a - son örneği mecliste ayakta karşılama konusunda gurubunu sms mesajı ile talimatlandırması gibi- tarafsız Cumhurbaşkanı saygısını bol keseden göstermesi , iddiaya göre, muhafazak seçmeni kazanma arzusundan kaynaklanıyor.. !!
Kılıçdaroğlu , helalleşmeden umduğunu bulamadı, seçimi kaybetti , vazgeçti, "hesaplaşmadan" bahsediyor, Özgür Özel, ısrarlı, "siyaset ruletinde" aynı numaraya bahis koyuyor..!!
chp, bu Cumhuriyetin kurucu partisi, kurtuluş savaşında millet ile omuz omuza Kongreler ile, adım adım, meclisi teşekkül ettirdi,..
Ne Chp, ne de genel başkanlığında bulunan kişi, siyasi toplantılarda azarlanacak seviyede olmamalı , "siyaseten de olsa" ..!!!




Serdar Kalın


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.