booked.net
 
 

 

Damat

 Kaderin ironisi ; Chp, "dindar" açılımı, Cumhur ittifakı ise "kürt" açılımı yapıyor..!! - 10/10/2024





Sami Paşaoğlu
E-Posta
Chp'nin dindarlığı ağır basan muhafazakar seçmen ile ilişkisi tarihsel bir kompleks üzerinden yürüyor..
Hala; vakt-i zamanında oluşturulan , "Chp camileri tahıl deposu yaptı" algısının ezikliğinden sıyrılamıyor..
Anadolu'nun sünniliği ağır basan muhafazakarları, bu dedikoduyu içselleştirmiş vaziyette, Chp ağzınla kuş tutsa bu fotoğrafın dışına çıkamıyor..
Dünyada ilgi gören eğitim modeli "Köy enstitülerinin "komünist yetiştiriyor" ithamı ile kapatılması, eş zamanlı İmam Hatip okullarının açılması, Chp tek parti döneminde olmasına rağmen, Chp, hala "zındık" bir zihniyetin temsilcisi gibi algılanıyor..Cumhuriyetin iflah olmaz karşıtları da bu değirmen su taşıyorlar..
Özgür Özel bu çerçeveyi kırmak için hamle üstüne hamle yapıyor, ( %25 lik cam kubbe, özünde cami kubbesidir)..
Dindar muhafazakar seçmene -ne kadar yanaşırsam - "siyasetini" o kadar etkilerim iddiasında ..
Halbuki, sünni muhafazakarlığın sosyolojisi üzerinde siyasetin etkisi yok denecek kadar az, bütün motivasyonlarını; kendi meşrebindeki dindarlıkları ve kendine yakın siyaaset yapıcılarıi yönlendiriyor..
Chp, bu sosyolojiye yapılacak en büyük jesti, Erdoğan'ın siyasi yasağını " tek kişilik anayasa değişikliği ile kaldırarak" yaptı..
Erdoğan, Dünya siyasetinin kişiye özel ısmarlama anayasa değişikliği yapılan ( iki defa, sonuncusu Bahçeli Anayasayı kendisine uydurdu) tek örneği,fakat hala mağdur, sil baştan yapmak istiyor..
Karşılığında , Chp Genel Başkanı'nın iç çamaşırlı görüntüleri seçim meydanlarında " özel değil genel, genel"denilerek anons edildi, en ufak bir vefa duygusu gösterilmedi, çünkü, bu zihniyette biat esastı, vafaya yer yoktu ve dahi "Harp/seçim" hile demekti..!!
Uygunsuz görüntülerle kamuoyunda hırpaladıkları Chp lideri, aynı zamanda , Chp-MSP Koalisyon Hükümetinin kurulmasının, Oğuzhan Asıltürk ile birlikte mimarıydı..
O hükümet ki, 1974 Kıbrıs Barış harekatını gerçekleştirdi, dindar muhafazakarlar ile Chp ,bir türlü cephe arkadaşlığı yaptı..
Kılıçdaroğlu da aynı rüzgara yelken açtı, CHP genleri ile uyuşması mümkün olmayan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Cumhurbaşkanı adayı yaptı, partililerini dindar seçmen karşisında aşağıladı , itirazlara karşı da , " tıpış tıpış oy vereceksiniz" dedi..
Kılıçdaroğlu hızını alamadı, eski mensuplarını da yanına aldığı "Millet İttifakı" ile , en zayıf dönemindeki Akp devlet iktidarına karşı "tekrar " seçim kaybetti,
Bu defa da , son mahalli seçimlerden birinci çıkan Chp'nin lideri Özgür Özel de aynı sosyolojiden seçmen devşirmeye çalışıyor.
Chp, ısrarla dindar/muhafazakar açılımı !! yaparken, Cumhur İttifakı, bölgenin de en önemli sosyoloji ile "yeni bir açılım" denemeye başladı.. Yarım bıraktığı işi tamamlama gayreti midir, yoksa reise göre yeni bir ısmarlama elbisemidir !! yakında ortaya çıkacak, henüz peşrev safhasında ,!!..
Bu defa, Bahçeli ön aldı, cepheden harekete geçti, geçmişte, Anayasayı reise uydurmuştu bu kere Anayasayı nereye veya kime uyduracak bilinmez..!!
Chp, meclis açılışında , Cumhurbaşkanına saygıda kusur etmedi, ayakta karşıladı..
Böyle giderse, yine sükutu hayal mukadder gibi...
Dikkat etmekte fayda var. Gelecek meclis açılımında, ayakta karşılamak da yetmeyebilir, el etek öpmek ve amuda kalkmak gerekebilir..!!


Sami Paşaoğlu


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.