booked.net
 
 

 

Damat

 Heybeliada Sanatoryum arazisi de "Kılıç Hakkı mı?" - 07/09/2020





Numan Karakaş
E-Posta
Eski Türkiye'de; 1924 ten itibaren kapatıldığı tarih olan 2005 yılına kadar" yeni Türkiye dönemi" ( sağlık bakanlığınca kapatıldığı tarih), , verem-tüberküloz hastalarının tedavisinde işlev gören , Türkiye'nin ilk pandemi hastanesi olan Heybeliada Sanatoryum arazisinin Diyanete devredildiği ortaya çıktı...
Diyanet son zamanlarında "kılıç erbabı olduğu anlaşılan" Başkanı ile dikkat çeken eylemlerde bulunuyor.
Başkan; Bir gün, toplumun bir kısmı ile alakalı " ayrımcılık" nitelikli hükümlerde bulunuyor,
Bir gün Ayasofya'da, bir başka gün Kariye de minbere kılıçla çıkıyor, kendi meşrebine göre -hutbelerde siyasi mahiyette sayılabilecek- mesajlar veriyor ..
Doğal afet bölgelerine gidip, sarı lastik çizmeler giyerek " kılıç taşımadan" yanlış yapılaşma siyasetleri nedeniyle hayatlarını kaybedenleri şehit ilan ediyor...!!
İsviçre'deki bir sanatoryum model alınarak inşa edilen bir hastane neden kapatılır, -arazisi yaklaşık 200 dönüm- hangi akla dayanarak- Diyanete tahsis edilir, dünyevi mülahazalar ile izahı güç, ,.. uhrevi gerekçesini, muhterem Başkan , lütf-u ile keremi ile bir cuma hutbesinde, "hassaten" elinde kılıç olmadan- anlatır..!!..
Anlaşıldığı kadarı ile ; 1934 Tarihli Bakanlar Kurulu kararını yok sayıp, Fatihin- neredeyse beş yüz yıllık tarihin tozlu sayfalarından çıkartılan- vasiyetine göre icra-i siyaset edenler, 1924 Atatürk'ün tavsiyesi ile kurulan hastane arazisini de, Diyanete tahsis etmekte beis görmemişler...
Ayasofya, kılıç hakkı, Kariye kılıç hakkı, anladık da ;..Heybeliada Sanatoryumundan ve arazisinden ne istediniz..??!!


Numan Karakaş


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.