booked.net
 
 

 

Damat

 Yargı sopası ve Özgür Özel'in çıkışı...!!! - 29/08/2024





Sevim Çalışkan
E-Posta
Elinde fener , muhalif avlayan bazı "bağımsız " yargı, bu sefer Kılıçdaroğlu'nu hedefe koymuş.
Zincirleme olarak suç ve suçluyu övme ithamı ile hapis cezası ve "siyaseten yasaklama"tedbiri istenen iddianame mahkemece kabul edilmiş..
Söz konusu muhalif olunca , her iddianame otomatik olarak kabul ediliyor..
Usulde, iddianamenin iadesi başlıklı bir madde var ama muhalefete karşı tatbik kabiliyeti yok.. Cesaret göstereni de yerleşik bir uygulama olarak, deplasmana çıkarıyorlar..!!
Kılıçdaroğlu , TC Parlamentosu'nun kıdemlilerinden, 13 yıl da CHP Genel Başkanlığı görevini yürüttü, yaşı 76, hakkında siyasi yasak istenen iddianame, hukuki bir metinden çok siyasi bir mizah belgesi gibi..!!
Yakın geçmişte, 26.Genel Kurmay Başkanı cemaatçi bir dana tarafından tutuklanmış, koskoca komutan ağlamaklı bir ifade ile, meseleyi milletinin takdirine bırakmış !! uzunca sayılacak bir süre tutuklu yargılanmıştı..
Benzer mahiyette bir olay , "TSK'nın mahremi olan "kozmik oda" ya yine cemaat ajanı, yargı elemanı kılıklı- biri tarafından tecavüz edilirken yaşanmış ve, - liberal cemaat işbirliği ile TSK'ni çökertme operasyonunda , değerli bir çok komutan, cemaat dişlilerine teslim edilmişti..
Ergenekon davası ve türevleri, yargı tarihimizin bir ölçüde de verilmemesine rağmen, kuzu kuızu teslim edilen "sarı öküzler" davalarıdır..
Cumhur İttifakı, siyasette gevşeme gördüğü anda atağa geçiyor, emir komuta içinde hareket eden bir yargı düzenini çağrıştıracak hamleler yapıyor..
AİHM, Anayasa Mahkemesi kararlarını Anayasa'ya aykırı olarak kadük hale getiriyor, son çare olarak TBMM'nde hak arayanları da dayakla terbiye etmeye çalışıyor..
Özgür Özel, yeni Genel Başkan olarak girdiği seçimleri kazanmasına rağmen, iktidarla diyalog içinde bir siyasi iklim kurmaya çalıştı, başaramadı, haklı olarak eleştiriliyor..
Mutlak iktidara, biberon bağımlısı bir çocuk gibi alışanlar, kendilerini hala mekanın sahibi gibi görüyorlar..
Halbuki durum değişti, bugün bir seçim olsa, egzostan çıkacaklarını gösteren anketler çoğunlukta..
Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na açılan -tamamen siyasi- dava ile ilgili olarak, "cesedimi çiğnemeden" "yargılayamazsınız" tepkisini gösterdi..
Bazı susak ağızlılar vay ..!!! " bağımsız yargı"ya müdahale mi ediyorsunuz kolpasına sarılabilirler, ama siyasi davaların Türkiye'yi getirdiği yer , 15 Temmuz oldu, bu ülkenin masum vatandaşlarının sütten ağzı yandı , yoğurdu üfleyerek" yemek zorunluluğu var..
"Sarı öküz" lerin kontenjanı doldu..!!



Sevim Çalışkan


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.