booked.net
 
 

 

Damat

 "Andımız "kalktı, değerler (din )eğitimi geldi..!! - 16/01/2015





Hümeyra Sessiz
E-Posta
Ana okullarından başlayarak Üniversiteler de dahil olmak üzere, örgün ve yaygın bütün eğitim kurumlarında, "değerler eğitimi" başlığı altında bir seminer verilmesi, programa alındı..
Seminer programının içeriği, Milli Eğitim Bakanlığı ile Hizmet Vakfı arasında yapılan bir protokol'e göre tespit ediliyor..
Konu başlıklarından, seminerin amacının , dini ağırlıklı tavsiyeler/yönlendirmeler, olduğu anlaşılıyor,
Dokuz başlık altında, Kuran ve hadislerden alınan örneklerle, standart " toplumsal davranış kodları"'nı yaygınlaştırmanın hedeflendiği iddia ediliyor..
Değerler eğitimi verilmesi pedagojik olarak doğru..
Sorun, eğitimin içeriği ile ilgili,,ahlak kodlarını ıskalayıp sadece dini konular üzerinden formatlama yapmaya çalışmanın beklenen amacı sağlayamayacağı ileri sürülüyor..
Bu konuda uzman isimlerden ve Suudi Arabistan dahil şeri hükümlerin uygulandığı ülkelerde yıllarca dersler veren , Prof. Dr.Hayri Kırbaşoğlu, değerler eğitiminde örneklenecek hadislern "sahihliği" konusunda tartışmalar olduğunu ileri sürüyor ve hatta Diyanet'in bu konularda yeterli özeni göstermediği iddiasında.. Müslüman ülkelerdeki yolsuzluk sorunlarının çok ciddi boyutlarda olduğunu,sadece dini kuralları önceleyen değerler eğitiminin, ahlaki bir sistem yaratmada yeterli olamıyacağına işaret ediyor..
Okullarda her sabah, bir dakika içinde, okutulan" öğrenci andı" demokratikleşme paketi ile kaldırıldı, nedeni ise, çocukların beyinlerini yıkadığı , çocukları belli görüşlere göre endoktrine ettiği konusundaki iddialardı..
Andımızda, "doğruyum, çalışkanım,yurdumu, milletimi özümden çok sevmek,varlığım Türk varlığına armağan olsun" gibi ifadeler var, demokratikleşme paranoyasının altında, Atatürk'ün adının geçmesi ve Türk ibarelerine duyulan allerjinin ağır bastğı açık..dört satırda okunan andı, beyin yıkama olarak gören demokratlara soralım, andımız, varsayalım, çocukların beynini yıkıyordu, yeni değerler eğitimi, çocukların neresini yıkayacak.. !!


Hümeyra Sessiz


YORUM YAPIN SÖZ SİZDE!

Adınız (Yorumda görünecek) :
Başlık :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
 



Bu köşenin diğer yazıları;




AnasayfaAnasayfa Köşe YazarlarıKöşe Yazarları Bize UlaşınBize Ulaşın RssRss
Maxiva


Nettehaber'i Twitter'da kişi takip ediyor.