SEVGİLİ okuyucularım, yer yerinden oynuyor, Türkiye birbirine giriyor, yeni tutuklamalar yapılıyor. Tam da 28 Şubat sürecinin gündemde olduğu noktadayız.
Bu dönemin komutanları tutuklandı, ötesi de gelecek. Ama aynı dönemin bir de siyasi süreci vardı. Orada neler oluyordu? O iktidarın elinde Türkiye nerelere sürükleniyordu?
Evet, bunlar olurken Türkiye, adına Refahyol denilen hilkat garibesi bir hükümetin yönetimi altındaydı. Ortalıkta bir koalisyon hükümeti vardı.
Başbakan Refah Partisinden Necmettin Erbakan, Başbakan Yardımcısı ise Doğruyol partisinden Tansu Çiller.
Erbakan vefat etti, konuşması mümkün değil. Yaşıyor olsaydı sanırım konuşurdu.
O dönemden sorumlu ikinci şahıs olan Tansu Çiller ise suskun, ağzını bıçak açmıyor! Bildiklerini, yaşadıklarını anlatmaktan ısrarla kaçınıyor.
Zaten siyasete girdiği zaman herkesi şaşırtmıştı. İsmi cismi olmayan bir kadın siyaset arenasına bir anda paraşütle indirilmiş, birilerinin attığı “Leydi’nin topuk sesleri” manşetleriyle gaza gelip DYP genel başkanı ve başbakan olmayı başarmıştı.
Konuşurken bir sürü pot kırıyor, gaf yapıyor, gülünç durumlara düşüyordu. Türkiye hakkında pek fazla değil, hemen hiç bilgisi olmadığı açıkça ortaya çıkmıştı.
Evet, hanımefendi ......
Kaynak :
http://www.ilk-kursun.com/haber/101880
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.