İstanbul (ve Ankara, yani Türkiye) Suriye konusunda uluslararası faaliyetin merkezi haline dönüşüyor. BMnin Suriye Özel Temsilcisi sıfatını üstlenen eski Genel Sekreter Kofi Annan, Kahireden Şama geçtikten sonra Türkiyeye geleceğini Ahmet Davutoğluna haber verdi. Uzun süre Başşar rejiminin Suriyeye girmesine izin vermediği BMnin insan hakları gözlemcisi Amos da Şamdan sonra Türkiyeye gelmek istedi.
Kofi Annanın Türkiyeye geleceği gün, ana karargahı İstanbulda olan Suriye muhalefet kuruluşu Suriye Ulusal Meclisinin başkanı Burhan Galyun da İstanbulda olacak.
Bu yoğun faaliyet, Suriyede durumun iyiye gitmesi için çok anlamlı gözüküyor mu?
Hayır.
Suriye Devrimi, açıkçası tam bir uluslararası ikiyüzlülükle karşı karşıya. Türkiye için asıl korkulması gereken, maceraya sürüklenmesinden ziyade bu uluslararası ikiyüzlülük trendine kaptırmasıdır.
Bunun işaretleri var. Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Tunusta Suriye hakkındaki sözleri, bunun sinyallerini veriyor.
Gül, Tunusta konuşurken, Kofi Annan, yanında Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil Orabi, konuştu. Açıklamasından en ziyadesiyle Başşar Esadın memnun kalacağına herkes emin olabilir.
Suriye muhalefetine silah ......
Kaynak :
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20094023.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.