İstanbul Beşiktaşta özel yetkili savcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidanı şüpheli sıfatıyla sorgulamak için beklediği sırada Hakan Fidan, Ankara Çankayada Köşke çıktı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşüyordu.
Abdullah Gül ile Hakan Fidanın görüştüğü sırada, HSYKnın atadığı savcıya MİT Müsteşarı, eski müsteşar ve müsteşar yardımcısı için şüpheli sıfatıyla soruşturma başlatması için fezleke hazırlamış olan iki polis yetkilisi görevlerinden alınmış, HSYK Başkanı sıfatı da taşıyan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmekteydi.
Nereden bakarsanız bakın, bu fotoğraf, devletin en hassas birimlerini içine alan, bugüne dek rastlanmamış bir devlet krizinin patlak verdiğini ortaya koyuyor.
Bu krizin nasıl çözüleceği, ne yönde yol alınacağı Türkiyede devletin nasıl şekilleneceğini de ortaya çıkartacak ve belirleyici etkileri olacak. Türkiye, ya daha derin ve karmaşık krizlerin her anlamda- içine sürüklenecek; ya da hukuk devleti yönünde yol alacak.
Hukuk devleti mi; kanun devleti ......
Kaynak :
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/19886401.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.