2012 Nevruzunun güvenlik öncelikli politikanın iflasını ortaya koyduğuna işaret eden yazı dün bu köşede yayımlandı ve dünkü gazetelerin bazıları PKK ve Kürt sorununda yeni strateji ve Devletin Yeni Kürt Planı gibi, bomba manşetlerle yayımlandı.
Biri Milliyetin, diğeri Tarafın manşet haberlerinde örtüşen birçok nokta var, birinde olmayan diğerinde bulunan önemli bir nüans da var.
Ancak, her ikisini üstüstü koyup baktığınızda PKK ve Kürt sorununda yeni stratejinin aslında ve özünde kırk yıllık stratejiden pek bir farkı olmadığı görülüyor.
Devletin Yeni Kürt Planının ise eğer gerçek ise- pek yeni bir tarafı yok.
Her ikisi de, güvenlik öncelikli politikanın yeni ambalaj ile servis edilmesinden fazla bir anlam taşımıyor ve ne PKK ve ne de Kürt sorununu çözecek özelliklere sahip bulunmuyor.
PKK ve Kürt sorununda yeni strateji 10 madde ile özetlenmiş:
1. Kürt sorununun çözümünde sivil siyaset kanalı dışında hiçbir kanala itibar edilmeyecek, kullanılmayacak.
2. İmralıda Abdullah Öcalan, Kandilde veya Avrupada PKK muhatap alınmayacak, devre dışı bırakılacak.
3. Güneydoğuda ve diğer bölgelerde yaşayan Kürt vatandaşlar, PKK ve KCKnın baskısından kurtulacak.
Kaynak :
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20186365.asp?yazarid=215
Köşe yazısının tamamını görmek için tıklayınız.